Image Alt

1e ATO Scheidsrechterscursus voor Myeong-Ye

De ATO heeft, met oog op de Open Europees Kampioenschappen, een scheidsrechters cursus georganiseerd voor zowel aspirant scheidsrechters als voor schrijvers.

Hierdoor konden dus niet alleen rode banders maar ook andere “niet tang soo do ka’s” meedoen aan deze cursus.

Iedereen, boven 16 jaar, die graag betrokken wil zijn bij het goed laten verlopen van het toernooi kan nu zijn/haar steentje bijdragen.

Dit keer waren er van Myeong-ye de volgende deelnemers aanwezig: Ricky Sebaks, Leen Lagendijk, Sylvester Honcoop, Mark Wijnstra, Marielle Wijnstra, Soufian Annia, Romy von Harras en Kyosa Nim Raymond von Haras aanwezig.

Dit was de perfecte gelegenheid voor deelnemers om te zien dat scheidsrechteren helemaal zo simpel nog niet is.

Zo kwamen ze erachter dat de scheidsrechters met enorm veel factoren rekening moeten houden en nog belangrijker, ze kwamen erachter dat als je eenmaal op het veld sta om te scheidsrechteren dat je dan ineens een heleboel punten niet zie.

Uiteraard willen we voor de toekomst zorgen dat we zoveel mogelijk goede scheidsrechters opleiden zodat toernooien in de toekomst nog soepeler en sneller zullen verlopen.

Zo zullen we regelmatig tijdens trainingen wedstrijdveldjes maken met jurytafels zodat zowel leden als ouders goed kunnen leren om met diverse situaties om te gaan.

Wil je dus als ouder of als familielid ook vaker betrokken zijn bij de toernooien dan kan je bij ons de ervaring komen opdoen. Zo kunnen we samen met z’n allen de kwaliteiten van de toernooien naar een hoger punt brengen.

We laten jullie spoedig weten via de mededelingen groepsApp wanneer we een wedstrijdtraining zullen gaan houden zodat ook jullie eventueel mee kunnen doen.

 

TANG SOO!!!

Plaats een reactie