Image Alt

3e Kup Examen v.h. jaar

Het 3e kup examen van het jaar is achter de rug.

Kandidaten Jerome, Ashley, Leen en Ricky gingen voor de 9e kup (gele band), Fay ging voor de 6e kup (groene band met streep) en Sylvester en John gingen samen voor de 3e kup (rode band).

Aan het begin hebben Fay, Sylvester en John om de beurt een gedeelte van de warming up verzorgt. Hierna begon het examen met de hyungs en alle kandidaten liepen dit naar alle verwachtingen volledig naar wens.

Na de hyungs was het tijd voor de Il Soo Sik Dae Ryun (hand-, been- en zelfverdedigingstechnieken) maar de Kyosa zou zichzelf niet zijn als hij niet nog een aantal oefeningen tussendoor zou laten doen door de kandidaten.

De kandidaten hadden zich goed voorbereid want ook al deze oefeningen werden goed uitgevoerd. Hierna was het tijd voor een korte pause en daarna zou het tijd zijn voor het sparren.

Door een gebrek aan uitgenodigde Dan dragers had de Kyosa dit keer een bokszak ogehangen om zo de kandidaten wat meer uit te putten bij het sparren. Na een aantal partijtjes 1 tegen 1 waren de kandidaten aardig vermoeid. Tussen de partijtjes door moest een van de rode band kandidaten tegen de bokszak  tekeer gaan totdat het weer tijd was om te wisselen van tegenstander. Nou was het tijd voor de 2 Kyosa’s om mee te doen en als laatste 2 partijtjes 2 tegen 1 sparren. Super gedaan allemaal!!! Jullie hebben het waanzinnig goed volgehouden.

Als laatste was er natuurlijk nog de breektest. Fay begon met haar techniek de Yuk Soo Do (binnekant meshand) bij 2cm hout. Fay had al een flinke blauwe plek op dezelfde plek als waar ze mee moest slaan dus ze had al aardig wat pijn. Na nog wat aanwijzingen van de Kyosa te hebben aangehoord sloeg Fay met een flinke zwaai door het plankje heen. Een top prestatie voor iemand die al erg pijn heft met diezelfde plek ergens tegenaan te slaan!!

Hierna moesten Sylvester en John beiden een Yup Chagi (zijwaarste schop) bij 4cm hout en een Tollyo Chagi (cirkeltrap met de bal van de voet) bij 2cm hout doen. Beide heren gingen hier met gemak doorheen.

Alle examen kandidaten hebben een voortreffelijk examen afgelegd en zijn dan ook allemaal geslaagd. Gefeliciteerd allemaal!!!

Nog even wat extra aandacht voor zowel Jerome als Ashley want deze twee hebben beiden ook het uurtje trainen voor het examen meegedaan. 4 Uur lang Tang Soo Do is voor iedereen erg lang maar voor 2 van die kleine ukkies die alles ook nog eens met de volwassenen moesten doen en dat zonder ook maar 1 keer te zeuren vinden wij heel knap. De Kyosa’s maken een hele diepe buiging voor jullie.

Op naar de volgende band.

TANG SOO!!!

Plaats een reactie