Image Alt

Geslaagd Haedong Kumdo Seminar

Op zaterdag 30 oktober hebben Sabum Nims Peter Toorenburgh en Raymond von Harras Master Aldwin Lee (7e Dan) uitgenodigd om een 2,5 uur durend seminar in Haedong Kumdo te geven.

Haedong Kumdo is een Koreaanse gevechtskunst in het zwaardvechten aan de leden van Dojang Jeong-Yeol Kwan en natuurlijk van onze Dojang.

Met 17 leden was Myeong-ye goed vertegenwoordigd en ook Dojang Jeong-Yeol Kwan had 18 leden een mooie vertegenwoordiging.

Master Lee heeft het eerste uur wat basis technieken doorgenomen met de groep, denk aan standen, blokkingen en slagen. Het tweede uur was meer bestemd voor het gericht maken van bepaalde slagen tegen een tennisbal die op een noodle gebalanceerd lag.

Het laatste half uurtje hebben een aantal leden van Myeong-ye nog wat paper cutting gedaan met 2 vlijmscherpe zwaarden van Master Lee en een van zijn leerlingen.

Het was een zeer leerzame dag waarop iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad en dus waren de 3 masters ook eer tevreden. Dit seminar gaat dus zeker nog een vervolg krijgen.

Na afloop zijn Masters Aldwin, Peter en Raymond nog een hapje wezen eten in Berkel er Rodenrijs om nog wat dingen te bespreken voor de toekomst en daar heeft Master Lee nog een klein aandenken gekregen van beide Dojangs als dank voor een leuke dag.

Dat we in de toekomst nog maar veel vaker elkaars wegen mogen kruisen in de vorm van een wedstrijd, training, seminar of wat dan ook.

Kamsa hamnida Master Lee!

 

TANG SOO!!! en HAEDONG!!!

 

Plaats een reactie