Image Alt

Iedereen geslaagd op het rode band examen

Zondag 11 juni was het eindelijk zover voor onze leden Ferrie, Sherinald, Marielle en Romy. De dag van het rode band examen was eindelijk aangebroken.

Omdat de rode band in zekere zin de laatste kleur band is voor de midnight blue band wordt dit examen apart gehouden van de andere kup examens. En om dat nog even goed te benadrukken had Gyosa Raymond nog een aantal andere Dan dragers uitgenodigd om dit examen volwaardig te maken voor dit niveau.

Gyosa Nim’s Jeroen van Halewijn, Noumea van Lith, Angelo Luiken, Minte de Moel, Dion Steinz, Turner Wijders en Jeroen Jungschlager waren speciaal voor hun naar onze dojang gekomen. Gup dragers Bo van Innae, John en Sylvester hadden zich er ook bij aangesloten om de kandidaten bij te staan tijdens de hand-, been-, en zelfverdedigingstechnieken en natuurlijk het sparren.

Het beloofde weer een pittig examen te worden met als begin een fikse warming up van Gyosa Nim Jeroen. Na deze lange en zware warming up volgenden uiteraard de standaard onderdelen zoals de hyungs, handtechnieken, beentechnieken, zelfverdedigingstechnieken, het sparren en natuurlijk de breektest.

Alleen de standaard onderdelen zijn natuurlijk lang niet genoeg om het karakter van de kandidaten te testen dus warden er tussendoor talloze oefeningen gedaan waardoor de arm- en been spieren goed vermoeid werden waardoor de standaard oefeningen weer een stuk zwaarder werden om uit te voeren.

Romy had even een blackout tijdens het lopen van haar hyungs maar heft zich gelukkig herpakt op een later tijdstip.

Vooral tijdens het sparren warden de kandidaten op de proef gesteld en werden uithoudingsvermogen, en wilskracht heel belangrijk voor de 4. Wat begon met 1 tegen 1 sparren werd na een aantal partijtjes 2 tegen 1 sparren wat erg lastig is als je haast geen energie meer hebt om door te gaan. De kandidaten hebben dus ook echt alles uit de kast moeten halen om dit vol te houden.

Al met al hebben alle 4 de kandidaten een goed examen afgelegd en hebben ze de Gyosa’s overtuigd van hun kunnen. Er waren nog wel wat puntjes voor de 2 dames waar ze aan moeten werken maar daar hebben ze nu de tijd voor.

Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie nieuwe grad!!! Op naar de volgende.

 

TANG SOO!!!

Plaats een reactie