Image Alt

Kup Examen Juni

Kup Examen Juni

Voor het eerst werd er bij Myeong-Ye door zo’n grote groep een kup examen gedaan. Maar liefst 15 leden gingen deze zware beproeving aan voor hun nieuwe graduatie. Een aantal leerlingen hebben wat familie en vrienden uigenodigd om hier getuigen van te zijn.
Het examen begon met een kleine verrassing voor Kyosa von Harras. De leden van de school hadden gezamenlijk een oorkonde laten maken voor de kyosa voor het behalen van z’n 2e Dan. Ik ben vereerd om zulke leerlingen te hebben en ik voel me echt gezegend.
Tang Soo!!
[dt_sc_hr_invisible_small]
Als dank voor dit geweldige cadeau begon Kyosa José Fachado met een lange en pittige warming-up. Hierna werd per bandkleur de hyungs gelopen en vervolgens werd na de hyungs door Kyosa Edwin van der Stal het sein gegeven voor de handtechnieken. Als de kyosa’s eenmaal alles van iedereen had gezien verzorgde Kyosa Edwin nog wat conditionele oefeningen als voorloper op de beentechnieken en daarna de zelfverdedigingstechnieken.
[dt_sc_hr_invisible_small]
Voordat iedereen de beschermers aan kon trekken trakteerde Myeong-Ye eerst nog op een verkoelend flesje AA-drink. De temperatuur in de zaal was inmiddels al flink opgelopen door alle inspanningen.
Na de kleine drinkpauze gingen de beschermers aan en was het tijd voor het sparren. Iedereen moest flink aan de bak als toen ze dachten dat ze iedereen hadden gehad kwamen de Kyosa’s er ook nog eens bij. Alle examen kandidaten hebben zich tot het uiterste gegeven in deze sparringspartijen. Uiteindelijk konden de beschermers uit en konden de leerlingen even lekker gaan zitten en was het hoog tijd voor de breektesten. Van de 8 kandidaten waren er 5 man die zonder enige moeite hun breektest voltooiden. Drie kandidaten kwamen helaas niet door deze test heen en moesten dit dus op een andere datum alsnog zien te voltooien.
[dt_sc_hr_invisible_small]
Over het geheel was dit een super geslaagd examen. Ondanks dat er een paar kandidaten waren gezakt waren alle kyosa’s toch enorm trots op deze hele groep. Dit pittige examen van maar liefst 4 uur lang heeft ervoor gezorgd dat iedereen echt heeft moeten knokken voor zijn of haar nieuwe graduatie.
[dt_sc_hr_invisible_small]
De Kyosa’s waren ook zeer te spreken over de 5 nieuwe leden die het volledige examen hebben meegedaan om zo de examenkandidaten te helpen met hun oefeningen. Jullie waren echt top!!!
[dt_sc_hr_invisible_small]
Doorzettingsvermogen, discipline, sportiviteit, karakter en broederschap zijn de eigenschappen die we hebben gezien tijdens deze lange en zware dag en dat alleen al siert jullie enorm en maakt deze school tot wat het nu is. Gefeliciteerd voor iedereen die geslaagd zijn en heel veel succes voor de kandidaten die heel spoedig hun herexamen zullen doen. Tang Soo!!!

[ ==> Bekijk de foto’s <== ]

Plaats een reactie