Image Alt

Laatste Open Dan Training van het jaar

Laatste Open Dan Training van het jaar

Zondag 27 november werd de laatste Open Dan Training van het jaar gehouden in de dojang van Myeong-ye.

Dit keer werden de lessen verzorgd van Sabum Jan van der Schee en Sabum Nim John Correlje.

De warming-up werd dit keer verzorgd door Kyosa Nim Jeroen van Halewijn.

Na de lekker pittige warming-up van Jeroen nam Sabum Nim Jan van der Schee de scepter over en werd er een kleine 3 kwartier aandacht besteed aan het wedstrijdsparren. Afstand overbruggen en tegenstanders van je afhouden/schoppen waren de hoofpunten en hier werd hard op getraind.

Na deze les werd er een korte drinkpauze gehouden en toen nam Sabum Nim John Correlje de laatse 3 kwartier voor zijn rekening. Met deze les werd er voornamelijk nadruk gelegd op de applicaties van diverse hyungs.

Wat voor handelingen doe je precies als je een hyung loopt. Zoals je weet is een hyung een schijngevecht tussen jou en meerdere tegenstanders. Maar wat doe je nou  precies? Hier zijn verschillende ideeen over en Meester John Correlje heeft nu ene klein gedeelte van zijn ideeen hierover gedeeld met deze groep. Meester Correlje is op dit moment zelfs bezig met een boek te schrijven over deze hyung applicaties en deze zal hopelijk komend jaar uitkomen.

Bedankt aan Sabum Nim’s Jan van der Schee en John Correlje voor de leuke lessen en uiteraard alle andere kyosa’s die hebben meegedaan voor jullie aanwezigheid. Het was weer erg leuk om jullie bij elkaar te hebben.

Hopelijk zijn er volgende keer nog veel meer Dan dragers zodat de lessen nog leuker en intenser zullen worden.

 

TANG SOO!!!

Plaats een reactie