Image Alt

Moo Duk Kwan 75 jaar

Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat Grootmeester Hwang Kee op 9 november 1945 de Moo Duk Kwan was gestart. Op 9 November 1914 precies 61 jaar eerder was Hwang Kee geboren en op 14 Juli 2002 is hij overleden op 87-jarige leeftijd.
Dit was het begin van het Tang Soo Do, later ook van het Soo Bahk Do en nog later ook van het Tae Kwon Do.
Ondanks dat Tae Kwon Do vele malen bekender is wereldwijd het heeft dus dezelfde oorsprong als het Tang Soo Do.
Helaas kan dit jubileum niet uitbundig worden gevierd zoals het eigenlijk bedoeld was maar als het corona tijdperk een beetje meewerkt dan kan volgend jaar alsnog het 75-jarig bestaan alsnog worden gevierd met een grootse training van een aantal dagen met Sabum Nims en Kwan Jang Nims van over de hele wereld.
Zoon van Grootmeester Hwang Kee genaamd Kwan Jang Nim H.C. Hwang heeft in samenwerking met een aantal andere meesters en grootmeesters een Herritage Program opgezet om zo alle stof van het Moo Duk Kwan over te kunnen brengen aan alle Moo Duk Kwan beoefenaars over de hele wereld.
Mocht het volgend jaar doorgaan dan zal Sabum Nim Raymond samen met nog een aantal andere Sabum Nims en de Kwan Jang Nim van de ATO naar Seoul Korea gaan om deze buitengewone training bij te wonen.
Dojang Myeong-ye heeft altijd het traditionele aspect van de Moo Duk Kwan nageleeft en zal dit ook altijd blijven doen, vandaar dat de leden ook altijd weer het Moo Duk Kwan logo terug zien verschijnen op de certificaten, de kleding en tafelkleed bij de examens.
Gefeliciteerd alle Tang Soo Do, Soo Bahk Do en Tae Kwon Do beoefenaars met het 75 jarig Moo Duk Kwan jubileum! Dat we dit met z’n nog vele decennia mogen verlengen.

TANG SOO!!!

Plaats een reactie