Image Alt

Myeong-ye’s eerste eigen Dan dragers

Zaterdag 31 oktober was de dag van het ATO Dan examen aangebroken waarop 7 man zich zou gaan bewijzen van hun “nieuwe” dan graad.
Twee heren van Dojang Hun Shin (Sjon voor 2e Dan en Timo voor 3e Dan), Minte van Dojang Chon Kyon ging ook voor 3e Dan, Arthur van Dojang Equilibrium Tang Soo Do ging voor de 1e Dan en van onze Dojang gingen Mark, Soufian en Sylvester eindelijk op voor de 1e Dan.
Door de corona situatie heeft de ATO een aantal aanpassingen moeten doorvoeren om alsnog volgens de RIVM richtlijnen het Dan examen te kunnen afnemen. Zo moesten de kandidaten 1,5 meter uit elkaar staan (ook tijdens het uitvoeren van de hand-, been-, en zelfverdedigingstechnieken en de Dan technieken) en zou het onderdeel sparren vervangen worden door diverse oefeningen op bokszakken en schopmakiwara’s om toch nog het conditionele en technische aspect mee te nemen.
Alle kandidaten hadden enigzins wel een beetje last van wat zenuwen maar wisten wel alles wat ze moesten weten. Soms vergaten wat kandidaten wat maar dat gebeurd bij elk examen wel eens.
Sylvester had het helaas een stuk zwaarder dit examen daar hij net een paar weekjes ervoor positief getest was op het corona virus. Nou had hij daar tijdens zijn quarantaine niet zo heel veel last van maar door de warmte in de zaal had hij er nu wel enorm veel last van. Dit zorgde ervoor dat hij meerdere malen buiten adem was waardoor hij zich niet volledig kon concentreren. Hierdoor kwam hij uiteindelijk niet overtuigend over bij het uitvoeren van de hyungs bij de examen commissie.
De kandidaten zijn van 14.00 tot 18.00 uur bezig geweest en na de breektesten kwam dan eindelijk het verlossende woord.
Van de 7 kandidaten waren er 5 geslaagd en 2 nog niet. Minte en Sylvester moeten beiden nog een onderdeel opnieuw laten zien op een van de toekomstige ATO trainingen. We hebben allemaal het volste vertrouwen in jullie beiden en we zijn er vn overtuigd dat ook jullie binnenkort jullie nieuwe Dan graad zullen behalen.
Arthur, Mark en Soufian gefeliciteerd met het behalen van de 1e Dan!! Jullie zijn eindelijk na al die jaren trainen een Dan drager geworden!!
Sjon en Timo gefeliciteerd met het behalen van jullie 2e en 3e Dan!! Op naar de volgende Dan graad!

TANG SOO!!!

Plaats een reactie