Image Alt

Open U.K. in Cardiff, Wales

Open U.K. in Cardiff, Wales 1

Zaterdag 23 April vond het jaarlijkse Open U.K. weer plaats in Cardiff te Wales. 14 Landen werden vertegenwoordigd door meer dan duizend deelnemers. Uiteraard waren de dojangs van de ATO ook weer aanwezig. Tang Soo Do Timmers, Hun Shin, Chon Kyong, Innae en natuurlijk Myeong-ye waren aanwezig met 29 deelnemers waarvan 11 deelnemers van Myeong-ye. Helaas kon Sabum Nim Jan van der Schee op het laatste moment niet mee vanwege de gezondheidsproblemen van zijn vrouw. We hopen ook dat ze zich spoedig beter zal voelen.

Met een groep van 45 man zijn we donderdagavond met de bus vertrokken van Zevenhuizen. De sfeer was erg goed, iedereen was dol enthousiast en dat was goed te merken deze reis. Bij Hoek van Holland zijn we aan boord gegaan van de Brittania van Stenaline waar we na een lekker diner en een paar drankjes heerlijk konden slapen. De volgende ochtend kwamen we aan in Harwich en kon de busreis weer verder. Na een kleine 5 uur kwamen we aan bij het hotel welke gelegen was bij Cardiff Airport. Nadat iedereen was ingechecked en opgefrist zijn we met de bus vertrokken naar het centrum van Cardiff waar iedereen lekker kon shoppen en een hapje kon eten tot half negen waarna we weer terug gingen naar het hotel. De meeste mensen zijn lekker vroeg gaan slapen zodat ze lekker uitgerust waren voor het toernooi. Een klein groepje is nog wat langer wakker gebleven voor een paar drankjes en wat gezelligheid.

Zaterdagochtend zijn de leden van Myeong-ye eerst even gaan ontbijten en hebben de dames een klein tafeltje versierd met vlaggetjes en slingers want Marisela was jarig en vierde haar 11e verjaardag. Ze was enorm verrast door iedereen toen ze beneden aankwam in de eetzaal waar al onze leden begonnen te zingen voor haar. Dit had ze totaal niet verwacht en ze was echt sprakeloos. Dit zal ze niet snel meer vergeten.

Om half 9 zijn we met z´n allen vertrokken naar de sport campus waar het toernooi plaats vond. Alle deelnemers konden deelnemen aan sparren, hyungs en wapenhyungs. De wapenhyungs waren echter alleen mogelijk voor 3e kup (rode band) en hoger. Ook waren er de onderdelen Team hyungs en Team sparren maar ook deze waren alleen mogelijk voor voornamelijk de Dan dragers.

Alle deelnemers hebben ontzettend goed hun best gedaan en de leden van de ATO hebben in totaal maar liefst 30 prijzen binnen geslaapt waarvan 9x Goud, 14x Zilver en 7x Brons.

De leden van Myeong-ye hebben ook hun beste beentje weer voor gezet en hebben de dojang ontzettend goed vertegenwoordigd. Met 11 deelnemers hebben we maar liefst 16 prijzen gepakt!! Alle 11 deelnemers hadden minstens een prijs. Hier de uitslagen van onze leden:

 

 • Aiyana Tjon-A-Meeuw Zilver met sparren
 • Milka Martins                Zilver met sparren
 • John Tjon-A-Meeuw     Zilver met sparren
 • Sylvester Honccop       Goud met sparren en Goud met hyungs
 • Marisela Cook               Brons met sparren en Brons met hyungs
 • Soufian Annia               Zilver met sparren en Zilver met hyungs
 • Jaylen Tjon-A-Meeuw  Goud met sparren en Zilver met hyungs
 • Dïero Wijders                Zilver met sparren en Brons met hyungs
 • Mark Wijnstra               Brons met sparren
 • Sherinald Cook              Goud met sparren
 • Mariëlle Wijnstra          Goud met sparren

5x Goud, 7x Zilver en 4x Brons

Jullie hebben de kyosa’s weer ontzettend trots gemaakt. Alle deelnemers hebben een enorme vooruitgang gemaakt sinds vorig jaar en dat hebben jullie dit toernooi laten zien. Onwijs goed gedaan allemaal!!

Kyosa Nim Noumea van Lith van dojang Innae enorm bedankt voor de goede zorg en steun tijdens dit grote evenement. Heel goed om te zien dat je zoveel mogelijk partijen van de ATO leden hebt bijgestaan en zo ook de deelnemers hebt gesteund. Dit laat zien dat de dojangs van de ATO een familie zijn. Let op elkaar, motiveer elkaar en steun elkaar. Samen staan we sterk. Kamsa hamnida!!

Rond een uur of 6 waren al onze deelnemers klaar en zijn we weer met z’n allen richting hotel gegaan. Een groot gedeelte van de groep wilde nog een hapje eten in het centrum en het andere gedeelte wilde een hapje eten in het hotel. Onze buschauffeur Jos kon het goed vinden met de leden van de ATO en had er totaal geen probleem mee om een keertje extra heen en weer te rijden. In de avond is het grootste gedeelte van de groep lekker vroeg gaan slapen na een lange en vermoeiende dag en een klein groepje is nog even gezellig wat wezen drinken bij de bar van het hotel.

Zondagochtend heeft iedereen eerst even lekker ontbeten waarna we op ons gemak konden uitchecken. Eenmaal uitgechecked zijn we nog een laatste keer naar het centrum van Cardiff gegaan zodat iedereen nog even snel kon gaan shoppen en rond 3 uur zijn we weer richting Harwich gegaan. Iedereen was nog steeds in diezelfde heerlijke sfeer dus het was weer gieren en brullen in de bus terug.

Kwart over 10 konden we eindelijk aan boord van de Hollandia en om 11 uur vertrokken we richting Hoek van Holland. Iedereen van Myeong-ye was nog in zo’n heerlijke stemming dat we onder het genot van een drankje pas om half 3 gingen slapen. Het was dus ontzettend gezellig in de groep.

De volgende ochtend waren we weer in Hoek van Holland aangekomen en na de check out konden we weer de bus in voor het laatste stukje terug naar Zevenhuizen waar we werden opgewacht door een aantal familieleden. Nadat iedereen elkaar gedag had gezegd zijn we allemaal weer de auto ingestapt en lekker naar huis gegaan. We hebben weer een leuk avontuur achter de rug.

Helaas zijn we niet met alle leden dit avontuur aangegaan maar hopelijk zal dat volgend jaar anders zijn.

Onze dank gaat uit naar de ATO voor het mogelijk maken van deze trip en bedankt Fatima von Harras voor het regelen van alles en voor het te woord en klaar staan voor iedereen.

Volgend jaar wordt het zeker weer net zo gezellig en hopelijk met een nog veel grotere groep. Tot snel allemaal!!

TANG SOO!!!

Plaats een reactie