Image Alt

Rode band examen erg sterk!

Zaterdag 16 maart was het tijd voor onze 5 rode banders om te bewijzen dat ze klaar waren voor het volgende niveau. Soufian Annia, Jaylen Tjon-A-Meeuw, Mark Wijnstra, Sylvester Honcoop en John Tjon-A-Meeuw hebben zichzelf flink klaargestoomd voor dit examen.
Zoals altijd had Kyosa Raymond weer wat mensen uitgenodigd om zowel mee te jureren als om mee te doen. Sabum Nim Jeroen van Halewijn (4e Dan) en Kyosa Nims Noumea van Lith (3e Dan), Franklin Pemmelaar (2e Dan) en Nicky van der Waard (2e Dan) hadden hun zaterdagmiddag vrij gehouden voor onze jongens.
Naast de Dan dragers waren ook een aantal kup graden aanwezig om zichzelf zo voor te bereiden voor hun kup examen op 6 april en om zo hun collegasporters te ondersteunen wanneer nodig.
Sabum Nim Jeroen kreeg meteen de taak om een pittige warming up te geven en dat werd het dan ook. De leden waren in korte tijd goed warm en goed moe van de warming up. Zoals altijd had de Kyosa weer wat oefeningen klaar om tussen de exameneisen door te doen.
Tussen de handtechnieken, beentechnieken en zelfverdedigingstechnieken door kregen de kandidaten weer flink wat oefeningen om zo hun conditie, kracht en doorzettingsvermogen te testen.
Na de hele reeks met technieken te hebben gedaan was het tijd voor de hyungs. Door de intensiteit van het examen en natuurlijk flink wat zenuwen gaat er bijna altijd wel iets fout tijdens het lopen van een hyung en dat is helemaal niet erg. Het gaat er dan om hoe je jezelf herpakt en de vorm alsnog goed loopt. Ook dit onderdeel hebben de kandidaten eigen gemaakt.
Na een korte pause was het tijd voor het sparren. Het onderdeel wat je volledig uitput door de constante druk van je tegenstander(s).
Na een aantal partijen 1 tegen 1 met de kup graden werd de spanning wat opgeschroefd naar 2 tegen 1. Na ook een paar van deze partijen gingen ook de Kyosa’s en de Sabum Nim meedoen om zo zeker alles uit de kan te halen. Iedereen heeft het voortreffelijk gedaan. Niet alleen de examen kandidaten maar vooral ook de witte, gele en groene banders dit het hele examen hebben meegedaan. Petje af jongens!!! Jullie zijn klaar voor jullie eigen examen.
Het laatste onderdeel, de breektest, was nou nog het enige wat de kandidaten scheidde van hun diploma. Maar ook daar werd al snel korte metten mee gemaakt. Stuk voor stuk ging iedereen al bij de eerste poging door het hout heen. Alle 5 de kandidaten zijn geslaagd!!
Van harte gefeliciteerd met jullie 2e kup allemaal!!! Er zit nog maar 1 band tussen jullie en die felbegeerde midnight blue band dus ga zo door en probeer steeds meer boven jezelf uit te stijgen. Het begint namelijk pas echt leuk te worden als je een Dan drager bent dus op naar het volgende examen.

TANG SOO!!!

Plaats een reactie