Image Alt

Rode band examen ook afgerond

Zaterdag 16 november was de dag van het rode band examen. Sabum Nim Jeroen van Halewijn, Bo Sabum Nim Laura van Leeuwen en Kyosa Nims Nicky van der Waard en Ronald de Keiser waren uitgenodigd om te komen jureren voor dit belangrijke examen.Dit is namelijk voor 4 man niet zo maar een examen maar mochten ze slagen dan zou dit het laatste examen zijn in eigen huis. Sylvester, John, Soufian en Mark gaan namelijk op voor de 1e gup (rode band met de zwarte streep), de laatste band voor de Midnight blue band en vanaf je 1e gup zal men examen gaan doen voor de Dan commissie bij de ATO.
De andere 2 kandidaten op deze dag zijn Bryan Relyveld die voor de 3e gup op gaat en Jayden Honcoop die voor de 7e gup op gaat. Jayden had enorm last van de griep bij het afgelopen jeugdexamen dus mocht hij het op deze dag alsnog komen afleggen.
Sabum Nim Jeroen nam de aftrap door een pittige warming up te geven. Hierna was het tijd voor de hand-, been- en zelfverdedigingstechnieken en de hyungs. Zoals altijd werd er tussen de exameneisen door diverse conditionele oefeningen gedaan om de kandidaten uit te putten en het examen nog net even een tandje zwaarder te maken. Dit werkte enorm goed want alle kandidaten waren ook aardig uitgeput nog voordat het sparren moest gaan beginnen.
Dit was natuurlijk de tijd dat ook de Dan dragers mee konden gaan doen en het de kandidaten nog even wat moeilijker konden maken. Na een aantal pittige partijtjes sparren waren we aan het eind van het examen gekomen en was het tijd voor het laatste onderdeel, de breektest. Iedereen wist de breektest goed af te ronden en konden ze eindelijk even hun rust pakken. Iedereen heeft een goed examen afgelegd.
Helaas had John enorm last van een black out waardoor hij een groot gedeelte van de technieken en zijn hyungs kwijt was. Om deze reden mag hij het over een maandje nog eens laten zien om te laten zien dat hij weldegelijk de volgende graad verdiend. De overige kandidaten wisten gelukkig wel alle stof en hadden een goed examen afgelegd en waren dan ook allemaal geslaagd.
Gefeliciteerd allemaal!!! Sylvester, Mark en Soufian op naar het Dan examen welke jullie over een jaar zouden kunnen doen mits alles goed gaat zonder tegenslagen.
Bedankt sabum Nim Jeroen van Halewijn, Bo Sabum Nim Laura van Leeuwen en Kyosa Nims Nicky van der Waard en Ronald de Keiser voor het komen helpen bij dit examen. Kamsa hamnida!!

TANG SOO!!!!

Plaats een reactie