Image Alt

Strandtraining 2016

Strandtraining 2016

Zondagochtend ging de wekker al weer om half 7 want het was tijd om ons klaar te maken voor de strandtraining. De partytent, stoelen, focuspads, de tassen en natuurlijk wat eten en drinken moesten snel worden ingeladen want om half 9 hadden we met z’n allen afgesproken bij de woonboulevard.

Met maar liefst 27 man is Myeong-ye gezamelijk vertrokken richting Katwijk aan Zee. Weeronline gaf al 2 weken lang aan dat het in de ochtend zou gaan regenen dus we hielden ons hart vast. De dag was begonnen met een zonneschijn maar zoals we allemaal weten zegt dat helemaal niks in Nederland.

Eenmaal aangekomen, was het snel uitladen en de partytent opzetten (was binnen 10 minute helemaal klaar) zodat de dames zich konden omkleden in de tent. Iets na 10 uur moesten iedereen opstellen en werd er een warming-up verzorgd door Kyosa Nim Jeroen van Halewijn. Na de warming-up werden er groepjes gemaakt en werd 126 man verdeeld onder een aantal Kyosa’s die als laatste opdracht van hun Instructeurscursus. Kyosa’s Minte de Moel, Mika Buijk, Nicky van der Waard, Laura van Leeuwen, Galarina Jenner, Ralph Metten, Angelo Luiken en Jordi Lensing moesten allemaal een aantal groepjes gaan begeleiden als laatste onderdeel van de cursus. Alle kyosa’s waren flink gegroeid sinds het begin van de cursus welke begonnen was op 7 februari dus kregen ze na de pauzen rond 1 uur allemaal hun Instructeurs certificaat van de ATO uitgereikt. Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

Na de uitreiking werd iedereen wederom verdeeld in dezelfde groepjes en dit keer kreeg iedereen les van andere Kyosa’s. Zo heeft iedereen kunnen genieten van de kennis van diverse leraren en heeft iedereen ook diverse oefening gedaan deze dag. Rond half 3 moesten de kyosa’s hun oefeningen afronden en gingen we met z’n alles richting het strand. Altijd leuk als je met meer dan 100 man in tobok het strand op komt lopen en dan de gezichten zien van alle strandgangers.

Eenmaal op de branding moest iedereen weer opstellen en werd er eerst gemediteerd. Hierna moest iedereen de welbekende excercises doen zowel vooruit, als achteruit als opzij. Zo kwam de menigte steeds wat dichterbij het water. Eenmaal net met de voeten in het water moest iedereen gaan liggen en 10x opdrukken gevolgd door 10x buikspieroefeningen. Daarna weer opstaan en weer door met de excercises verder het water in en daar werd dan vervolgens de 10x opdrukken gevolgd door 10x buikspieroefeningen herhaald. Hierna moest iedereen 3 rondes sparren met een tegenstander. De leiding vond het hierna wel best en werd iedereen de zee in gestuurd. Iedereen nam een flinke speurd de zee in en begon elkaar heerlijk nat te maken. Iedereen had veel plezier met elkaar en zo op deze manier werd deze heerlijke dag afgesloten.

Bedankt aan de organisatie van de ATO (Sabum Nim’s Jan van der Schee, Jan Timmers, Bert van Lith en John Correlje) en de dames die de catering hebben verzorgd. Ook gaat onze dank uit aan iedereen die aanwezig was. Met z’n alles hebben we ervoor gezorgd dat dit een heerlijke, leuke, leerzame en sportieve dag is geworden.

Tot volgend jaar allemaal, en hopelijk met een nog veel grotere groep!!!

 

TANG SOO!!!

Plaats een reactie