Image Alt

Strandtraining zeer geslaagd

Zondag 24 juni werd de jaarlijkse strandtraining weer gehouden in Katwijk aan Zee.

Dit keer waren onze nieuwe Soo Bahk Do vrienden uit Belgie ook van de partij. Hierdoor waren er meer dan 110 deelnemers.

De temperatuur was heerlijk, de zon scheen en af en toe was er een beetje bewolking. Een goede reden voor iedereen om zich goed in te smeren.

Ook dit keer was de groep verdeeld in graduatie groepjes. Zo kreeg elk groepje een Kyosa of Sabum Nim toegewezen voor  45 minuten lang en zodra de tijd voorbij was wisselden de leraren van groepje.

Rond 12 uur was het weer lunchtijd en konden alle deelnemers genieten van wat broodjes, fruit en wat te drinken.

Dit was het moment voor Sabum nim Jan van der Schee om alle Dan dragers te laten zweten met een aantal oefeningen. Na een half uurtje konden ook de Dan dragers even genieten van de lunch. Rond half 2 werd er eerst nog een groeps foto gemaakt en daarna warden de groepjes een voor een naar het strand begeleid.

Eenmaal op het strand werd er nog een uurtje door de groepjes apart getraind en daarna was het eindelijk tijd voor de groeps training aan het water.

Ook dit keer onder het oog van vele strandgangers werd er door ruim honderd Tang Soo Do ka’s getraind in de branding. Diverse technieken, hyungs en natuurlijk het opdrukken in het water.

Dit werd natuurlijk afgesloten door een flinke speurt het water in door alle deelenemers.

De strandtraining zat er weer op. Iedereen heeft een heerlijke dag gehad waarin ze veel hebben geleerd en vooral ook een leuke dag hebben gehad.

Dank aan de organisatie van de ATO en natuurlijk alle andere mensen die zich hebben ingezet om deze dag te laten slagen. En natuurlijk bedankt aan alle deelenemers en ouders/begeleiders want zonder jullie is er geen strandtraining.

Dat we volgende jaar met een nog veel grotere groep mogen gaan.

 

TANG SOO!!!

 

Plaats een reactie