Image Alt

Midnight Blue Band

[columns]

[column size=”two-thirds” last=”no”]

De Midnight Blue Band (Middernacht Blauwe Band). Veel traditionele Tang Soo Do /Soo Bahk Do scholen gebruiken een Middernacht (Donker) Blauw gekleurde Band voor de Dangraden, eerder dan de vertrouwde zwarte band.

Er zijn verscheidene redenen hiervoor:

Historisch, denkt men dat Hwa Rang krijgers uit het oude Korea een soortgelijk uniform droegen zoals wij dat vandaag de dag dragen, welke ook een Donker Blauwe rand had. Wij dragen Middernachtblauw om op de traditionele Koreaanse erfenis van ons kunst te wijzen.

Filosofisch, is zwart de donkerste kleur mogelijk, het symboliseert de dood of het einde.
Middernachtelijk Blauw symboliseert de kennis die is geabsorbeerd, maar het is niet zo donker dat het niet meer kleur (kennis) kan opnemen.

Aldus, wordt de Middernacht Blauwe Band gezien slechts als een nieuw begin, waar een leerling zijn techniek kan blijven leren en verfijnen, en zo beter begrip in hun kunst krijgen.
De Donker Blauwe Band wordt gedragen door eerste tot en met derde Danners, met witte of gouden strepen op het linkereind van de Band om de rang aan te geven.

Voor 4de dan (meestergraad) en hoger, wordt een Middernacht Blauwe Band met een rode streep in het midden van de band over de gehele lengte gedragen.

Het Blauw van de Middernacht Blauwe Band is zo donker dat het net op Zwart lijkt.
Voor de Koreanen betekend zwart het einde (de dood / 100% perfectie). Daar niemand in Tang Soo Do is uitgeleerd zal men deze perfectie nooit bereiken, men blijft zijn leven lang leren op fysieke maar ook op geestelijke vlak.

[/column]
[column size=”third” last=”yes”]

Middernacht Blauwe Band

[/column]

[/columns]

[hr style=”solid|dash|dot”]

[highlight]Switch: [/highlight][asmp-switcher ex_current=”true”]