Image Alt

Top examen Rode Band

Zaterdag 12 Mei vond het Rode band examen plaats bij Myeong-ye.

Er waren 4 kandidaten die op moesten voor hun rode band: Soufian, Jaylen, Mark en Diero. Een klein groepje maar omdat dit toch de laatste paar stapjes zijn richting de midnight blue band wilde de Kyosa dit toch wat meer aankleden.

Zo waren op verzoek van de Kyosa een aantal gasten langs gekomen om zowel deel te nemen als mee te helpen met de beoordelingen.

Zo waren Piet van Vught, Kyosa Nim Judith den Ouden en Kyosa Nim Mitchel Steensma van Dojang Him Yong Gi, Kyosa Nim Nicky van der Waard van Dojang Innae en Sabom Nim Jeroen van Halewijn van Dojang Hun Shin langsgekomen om hierbij te helpen.

Na een flink pittige warming-up van SBN Jeroen kon het examen van start. Zoals bij elk examen zin er standaard onderdelen die de kandidaten met goed gevolg moeten voltooien. En ook deze werden er tussen deze onderdelen door nog flink wat oefeningen uitgevoerd om de deelnemers goed af te beulen.

Onderdelen zoals de handtechnieken, beentechnieken, zelfverdedigingstechnieken en de hyungs werden goed uitgevoerd maar echt alles moest uit de kast worden gehaald door de kandidaten toen ze bij het onderdeel sparren waren. Meerdere partijtjes tegen zowel de medeleerlingen als tegen de Kyosa’s en ook zelfs tegen de Sabom Nim werden er gedraaid en als laatste zelfs nog paar partijtjes 2 tegen 1.  De kandidaten hebben echt alles gegeven wat ze hadden.

Ook de breektest ging bij iedereen goed behalve bij Jaylen. Hij kwam helaas niet met zijn zijwaartse schop door 4 cm hout heen dus mag hij dit binnen een maad alsnog doen voor de Kyosa. Dit was het enige kleine min puntje dus de rest was met vlag en wimpel geslaagd en we gaan er vanuit dat ook Jaylen binnen een paar weken zijn rode band om mag.

Gefeliciteerd allemaal jongens!!! Jullie hebben ons weer trots gemaakt!!

 

TANG SOO!!!

Plaats een reactie